Bulls opening

Te Matapihi Bulls Community Centre_Connecting Community

"Where the land rolls into the ancestral waters of the Rangitikei"

The opening of the Te Matapihi Bulls Community Centre was reported in Architecture New Zealand (issue: Nov/Dec 2020).  

 

"The project brings together previously scattered functions in an effort to increase community connection and overlap while, at the same time, referencing the district's past, both in enclosing the nascent town square marking the original crossroads of the township and in connecting to the river escarpments and wider district beyond through views from the roof terrace"_Christopher Kelly, AW

 

Based on a brief developed through community consultation led by David Engwicht, a local need for a town hall and community centre was identified.  The land mark structure includes; a regional Hall, Plunket, toy library i-Site and toilets.

Len Hetet, Baked Design, collaborated with Iwi Ngati Apa and Ngati Parewahawaha added 'watchful eye' in the carapace, which amplifies the taniwha, bridge and protector narratives.

 

Photograph: Grant Davis

 

 

 

 

 

 

Back to news
NZIA